Kwaliteitsanalyse en uitleg van iPhone-schermen

Kwaliteitsanalyse en uitleg van iPhone-schermen

Er is onder consumenten veel onduidelijkheid over de kwaliteit van IPhone schermen.

De meeste LCD-schermen worden in Azië gemaakt. De belangrijkste reden hiervoor is de lage productiekosten in landen als China. De klanten die zich in een ander deel van de wereld bevinden, ervaren de cultuur- en taalbarrières. Er is een geloof onder mensen dat in China gefabriceerde producten zijn gemaakt van goedkope kwaliteitsmaterialen.

OEM is een uitdrukking die vooral in Azië wordt gebruikt, vergelijkbaar met Amerikaanse klanten die een product, echt of origineel, noemen.

afzet

Het is een bekend feit dat bedrijven vaak nieuwe termen of buzzwords maken om hun producten te adverteren. Op een vergelijkbare manier kunnen LCD-schermen met woorden worden toegevoegd om het meer officieel en echt te maken. Wanneer deze woorden op voorhand verschijnen, kunnen klanten hun aandacht afleiden van de ware staat van het product. Dus als u een vervangend scherm koopt, moet u hier voorzichtig mee zijn.

Als u bijvoorbeeld een itemlijst bekijkt met “Originele iPhone 4S LCD-display met digitizer en frame”, zou u kunnen denken voor het volgende moment dat het artikel nieuw is. Maar Origineel is misschien niet helemaal nieuw. Hieronder zijn mogelijkheden

 • Elk onderdeel van de LCD-, Digitizer- of frame kan worden opgeknapt.
 • Alle onderdelen zijn nieuw gemaakt en beschikbaar voor het eerste gebruik.

Voor de in China gemaakte LCD-schermen zullen de meesten al bekend zijn met Tianma, Shenchao, Longteng (IVO), Jingdongfang (BOE).

Voor Longteng / LT is de officiële naam IVO. Voor Jing Dongfang / JDF is de officiële naam BOE. De rest zijn, innolux, AUO (merk Taiwan), IVO, JDB etc.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij verkopen uitsluitend LCD’s van Shenchao , ondat deze qua kwaliteit ver boven de rest uitsteken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik heb zo eens gezocht op Aliexpress, eBay en andere websites voor verschillende verkopers van LCD-schermen voor de iPhone om de meest voorkomende terminologie te gebruiken die wordt gebruikt in het aanbod van verkopers te vergelijken. Ik zal enkele van de meest voorkomende termen noemen die worden gebruikt in onderstaande productaanbiedingen.

 • Origineel
 • OEM
 • Klasse A Copy
 • High Copy
 • High Copy Grade A
 • Klasse A
 • Klasse A +
 • Klasse AAA
 • Originele vervanging

 

Dit komt u bekend voor , nietwaar?

Let op hoe elk woord of elke term een ’positieve’ toon heeft. Als er een “Klasse A” en een “A + A” is, moet er dan geen “Klasse B” of “Klasse A-” zijn in de leveranciersvoorwaarden criteria? Waarschijnlijk wel, maar je zult ze nooit tegen komen. Op de basisschool gingen we van A naar B, niet van A naar ‘Bijna perfect’. Begrijp gewoon dat als de conditie omhoog of omlaag gaat, je gewoon een ander “positief” woord ziet gebruiken dat nog meer verwarring veroorzaakt bij de consument die ze daadwerkelijk wil kopen.

Prijs kwaliteit van iphone lcd’s

Wij verkopen zelf best veel iPhone lcd’s, en betalen liever wat meer voor betere kwaliteit, maar soms gaan mijn haren toch recht overeind staan, als ik bijvoorbeeld een iPhone 6 scherm voor 24 euro op bol.com zie staan. 24 euro, inclusief 21 btw, verzendkosten, en dan nog commissie die je aan bol,com moet afdragen voor verkoop.

Je snapt dan wel dat dit gewoon geen goede kwaliteit kan zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uitleg van de IPhone lcd kwaliteit

In het het algemeen zijn er 4 hoofdcategorieën als het gaat om de kwaliteit van iPhone schermen op de markt, maar veel verschillende namen.

1) Volledige originele kwaliteit – Het wordt vervaardigd door Foxconn / LG / Sharp Company zoals we allemaal weten en dit is de beste kwaliteit, maar de prijs zal altijd hoger zijn.

Deze schermen mogen uitsluitend worden verkocht door Apple, of door Apple authorized retailers, dus laat u niet misleiden, origineel koopt u uitsluitend bij Apple zelf, en daar hangt uiteraard een prijskaartje aan.

2) Refurbished – Als het scherm van je iPhone kapot is (lcd-scherm werkt nog steeds, alleen glas is gebroken), kan deze worden gerecycled om opnieuw te gebruiken. Sommige fabrieken recyclen deze soort kapotte schermen speciaal, ze hoeven alleen het gebroken glas te verwijderen en een nieuw glas te bevestigen, het lcd-scherm is dan weer als nieuw. Dit wordt refurbished genoemd, de kwaliteit is veel stabieler dan die van andere LCD’s. Natuurlijk is een gloednieuw origineel lcd-scherm beperkt beschikbaar, en deze refurbished schermen kunnen het tekort aan nieuwe, originele lcd-schermen aanvullen.

3) Geassembleerd door derden – (display is origineel, ander materiaal is kopie)
Sommige Chinese fabrieken kopen het originele lcd-scherm van de originele fabriek, maar wat ze kopen is niet een volledig lcd-scherm, ze kopen gewoon een grondstof – één scherm. Ze produceren glas met hoge kopie aan de voorzijde, flexkabel voor lcd-scherm en backlight. Vervolgens hechten ze deze materialen aan een compleet lcd-scherm. Nadat ze het lcd-scherm, de lcd-flexkabel en het glas hebben bevestigd, moeten ze de bubbels in het display verwijderen met een bubbelmachine. Een dergelijk vriendelijk lcd-scherm toont normaal beeld en werkt ook, maar de kwaliteit is niet stabiel en de schermkleur is iets anders, omdat de fabriek een hoge kopie achtergrondverlichting gebruikt. Natuurlijk is de prijs goedkoop, veel reparatiebedrijven en groothandelaren gebruiken deze voor verkoop of reparatie.

4) Vervaardigd door derden (alle onderdelen zijn kopie)
Met het tekort aan originele schermen, beginnen de Chinese fabrieken nu een lcd-scherm met hoge kopie te produceren. Al vanaf augustus 2015 lijdt de industrie van gsm-onderdelen aan een groot probleem, en dat is dat de originele lcd-schermen van iPhone bijna niet op voorraad zijn. De voorraad wordt steeds minder, en de prijs stijgen  met de dag. Het verkoopvolume van sommige bedrijven is gek genoeg gedaald of ze zijn gesloten. Om dit probleem op te lossen, beginnen Chinese fabrieken LCD-schermen te produceren. Natuurlijk is al het ruwe materiaal een hoge kopie. Er zijn 4 fabrieken die de schermen produceren. De 4 fabrieken zijn TM, LT en JDF. We hebben de schermen vanuit al deze fabrieken gekocht en getest, en vinden dat Tianma Shenchao de beste is. De weergavekleur en resolutie is de beste. En het uiterlijk ziet er hetzelfde uit als origineel. LT is de tweede, de glaskwaliteit is niet goed, het glas heeft lijnen onder licht. De prijs is erg laag.

Kortom, bij ons koopt u een scherm,  van perfecte kwaliteit, dat altijd voor verzending is gecontroleerd op cosmetische oneffenheden, en ook hebben we een snelle lcd tester, die alle aspecten van het scherm op geraffineerde wijze test, zoals touch, kleuren en backlight

Gratis verzending Ned. en België

14 dagen zichttermijn

7 dagen klantenservice

service +31 (0)653839947

X